Instellingen

Argentijnse mannen winnen verrassend van Nieuw-Zeeland

DEN HAAG - De mannen van Argentinië hebben vrijdagmiddag met 3-1 gewonnen van Nieuw-Zeeland. Man of the match was Gonzalo Peillat; hij scoorde drie keer.
De hockeyfans in het Kyocera Stadion moesten lang wachten tot het eerste doelpunt viel. Met rust stond het nog 0-0. Pas in de veertiende minuut van de tweede helft wist Gonzalo Peillat de score te openen met een strafcorner. Steven Jenness trok de stand binnen een paar minuten gelijk uit een vrije slag.
Dankzij nog twee goed genomen strafcorners van Gonzalo Peillat werd het uiteindelijk 3-1 voor de Argentijnen. Argentinië heeft nu zes punten. Net als Nieuw-Zeeland en Nederland. Maar de oranjemannen moeten vanavond nog in actie komen tegen Duitsland.
Scoreverloop Nieuw-Zeeland - Argentinië 1-3 (0-0) : 0-1 Gonzalo Peillat, 1-1 Stephen Jennes, 1-2 Gonzalo Peillat, 1-3 Gonzalo Peillat.
TV West zendt alle 76 wedstrijden op het WK hockey live uit op televisie. Klik hier voor de live televisiestream. Alle informatie tref je aan op de speciale WK hockey-pagina van Omroep West.