Bondscoach Paul van Ass trots op vechtlust

Wouter Jolie en Paul van Ass
Wouter Jolie en Paul van Ass
DEN HAAG - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeyers kwam na de benauwde WK-zege vrijdagavond tegen olympisch en Europees kampioen Duitsland (1-0) tot een prettige conclusie. 'We winnen de laatste tijd steeds vaker van ze. Dat is een goede tendens', sprak hij na afloop in Den Haag voldaan.
Ondanks een wisselend spelbeeld had Van Ass zowel in de eerste helft als in de tweede helft genoten van zijn ploeg. 'Voor de rust hebben we kunnen hockeyen zoals we graag willen. Ik vond ons erg goed spelen. Na de rust nam Duitsland veel meer risico en werd het knokken voor ons. Gelukkig hebben we op dat onderdeel veel bijgeleerd. Dat kunnen we nu ook. In elke linie is keihard gevochten om de voorsprong vast te houden, om te overleven. Ik ben trots op die vechtlust.'
Met 9 punten is Oranje na drie duels al heel dicht bij een plaats bij de laatste vier. 'We hebben inderdaad een reuzenstap gezet naar de halve finales. Maar we zijn er nog niet. We voelen ons wel bij dit WK steeds sterker worden', zei Van Ass.