Instellingen

Schoenaker en Benninga nemen Oranje onder de loep in TV West Sport WK Hockey

Hockeyster Jacky Schoenaker in Oranje
Hockeyster Jacky Schoenaker in Oranje
DEN HAAG - Voormalig profvoetballer Dick Schoenaker en recordinternational Carina Benninga zullen zaterdag in TV West Sport WK Hockey hun licht laten schijnen op de Nederlandse hockeydames. Zij kijken vanuit de studio in het Kyocera Stadion terug op dag 8 van de Rabobank Hockey World Cup.

Dick Schoenaker

Voormalig topvoetballer van Ajax en het Nederlands elftal, die onder de vleugels van Johan Cruijff in 2010 weer bij Ajax betrokken is als adviseur. De dochter van Schoenaker, Jacky, heeft het ook geschopt tot Oranje, maar dan het oranje van de hockeydames. Vader Schoenaker volgt de verrichtingen van zijn dochter op de voet en vertelt daarover in de avondtalkshow.

Carina Benninga

Deed mee aan drie Olympische Spelen en mocht zichzelf met 158 interlands lange tijd recordinternational noemen van het vrouwenhockey. Hoewel ze dat record al lang niet meer in handen heeft, pakt niemand haar meer de wereldtitel van 1990 en de olympische titel van 1984 af. Benninga is daarnaast gespecialiseerd in de leer van de 'positive psychology', iets waar de Nederlandse hockeyteams -met de oranje gekleurde tribunes- geen gebrek aan lijken te hebben.