Duitse hockeymannen overklassen Nieuw-Zeeland

DEN HAAG - De hockeymannen van Duitsland hebben nog een kans om de halve finales te halen. De vierde poulewedstrijd werd met 3-5 gewonnen van Nieuw-Zeeland. De Olympisch kampioen van 2012 kan alleen in het toernooi blijven als andere landen punten laten liggen.
Die Honamas, zoals het Duitse mannenteam ook wel wordt genoemd, openden al in de tweede minuut de score. Florian Fuchs scoorde via onderkant lat het eerste doelpunt. Dankzij Martin Zwicker werd het 2-0 voor de Duitsers. Drie minuten later deed Andy Hayward iets terug voor de 'Blacksticks'. Christopher Zeller zette de ruststand op 1-3.
Duitsland was de hele wedstrijd veel beter en via Zwicker en Benedict Fürk werd de score in de tweede helft uitgebreid naar 1-5. In de slotfase deed Nieuw-Zeeland iets terug; dankzij twee strafcorners van Hayward werd de eindstand 3-5. Onze Oosterburen houden zicht op de halve finales, maar dan moeten de Argentijnen of de Nieuw-Zeelanders punten laten liggen.
Scoreverloop Nieuw-Zeeland - Duitsland 2-5 (1-3): 0-1 Florian Fuchs, 0-2 Martin Zwicker, 1-2 Andy Hayward, 1-3 Christopher Zeller, 1-4 Martin Zwicker, 1-5 Benedict Fürk, 2-5 Andy Hayward, 3-5 Andy Hayward. Bekijk hieronder de samenvatting.
TV West zendt alle 76 wedstrijden op het WK hockey live uit op televisie. Klik hier voor de live televisiestream. Alle informatie tref je aan op de speciale WK hockey-pagina van Omroep West.