Instellingen

Eerste Paperboat gedoopt tijdens North Sea Regatta op Scheveningen

Eerste Paperboat gedoopt tijdens North Sea Regatta op Scheveningen
Eerste Paperboat gedoopt tijdens North Sea Regatta op Scheveningen
DEN HAAG - Tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta is The Paperboat Race gelanceerd. De eerste Paperboat, volledig gemaakt van oud papier en organische lijm, is dit weekend te water gelaten, gedoopt en gedemonstreerd door windsurfer en Haagse sportman van het jaar Casper Bouwman.
The Paperboat Race is een initiatief van stichting Duurzaam Den Haag om mensen meer bewust te maken van duurzaamheid. Een jaar lang haakt The Paperboat Race aan bij duurzame projecten in Den Haag. De eerste races vinden in de loop van 2015 plaats. De finale is op 19 en 20 juni van dat jaar, tijdens de pitstop van de Volvo Ocean Race. Mensen kunnen hun boot testen tijdens de jaarlijkse energiebeurs in het stadshuis in Den Haag. Die vindt op 5 oktober plaats.

Zelf maken

Ook het kunstenaarsduo Mr. & Mrs. Gray is betrokken bij de papieren boot. Idee is ook om mensen te stimuleren zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Aan de hand van een ‘Do It Yourself-kit’ kun je zelf met oud papier en organische lijm een boot bouwen waar je met twee personen in kan varen.

North Sea Regatta en North Sea Kitchen

Ook vandaag kun je op Scheveningen kijken naar watersporters die tegen elkaar strijden tijdens de North Sea Regatta. Ook aan wal is er genoeg te beleven. Zo presenteren verschillende top koks en restaurants hun kookkunsten en gerechten tijdens North Sea Kitchen in de Scheveningse haven. En er is een gevarieerd muziekprogramma en er zijn activiteiten voor kinderen.