Instellingen

ANWB maakt zich op voor drukke zomer

DEN HAAG - De ANWB Alarmcentrale maakt zich op voor de drukke zomerperiode. In die maanden krijgt de alarmcentrale dagelijks 5000 tot 7000 pechhulpvragen van Nederlanders in het buitenland.
Hoewel de Wegenwacht van de ANWB in vrijwel alle Europese landen hulp aanbiedt via zusterorganisaties, gaan er wel extra eigen mensen van de pechhulpdienst naar Frankrijk en Italië. 'In de meeste landen hebben we zusterorganisaties zitten die de afspraak met elkaar hebben gemaakt dat ze mensen uit elkaars landen helpen', licht een woordvoerder van de ANWB toe.
Dat er wel eigen mensen worden ingezet in Frankrijk en Italië komt omdat Frankrijk geen landelijke organisatie als de Wegenwacht kent en het in Italië te druk is voor de zusterorganisatie. In Frankrijk worden 12 mensen ingezet en in Italië 4. De hotspots met Nederlanders liggen in Italië bij het Gardameer en in Toscane. In Frankrijk liggen die op meerdere plekken, maar voornamelijk in het zuiden.
Het aantal mensen in de callcentra in Nederland en de steunpunten in onder meer Duitsland, Frankrijk en Spanje wordt komende weken flink opgeschroefd. Het voorseizoen, met voornamelijk senioren en ouders met kinderen die nog niet naar school gaan, is al begonnen. De drukste periode voor de ANWB zijn de maanden juli en augustus. De ANWB voert het werk uit in opdracht van zorg-, reis- en schadeverzekeraars.