Eis: zes jaar cel voor berovingen Haagse prostituees

Prostituee
Prostituee
DEN HAAG - Tegen de 26-jarige Achmed B. is zes jaar celstraf geeist voor drie zeer gewelddadige berovingen op prostituees in Den Haag, Alkmaar en Utrecht. Die straf eiste de aanklager vandaag voor de rechtbank in Alkmaar.
Justitie had de uit Israël afkomstige verdachte in mei vorig jaar op de Nationale Opsporingslijst gezet, omdat werd gevreesd dat er door zijn gewelddadige optreden doden zouden kunnen vallen. B. heeft volgens het Openbaar Ministerie in twee weken drie vrouwen van achteren vastgepakt en kort gewurgd, tot ze bewusteloos raakten. Daarna beroofde hij ze. De man zou met deze misdrijven 900 euro hebben buitgemaakt.
Nadat B. in Spanje was gesignaleerd, werd een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De Spaanse autoriteiten hielden hem vervolgens aan en leverden hem aan Nederland uit.
De verdachte is al eerder veroordeeld voor soortgelijke overvallen op drie andere porstituees. B. kreeg hiervoor 3,5 jaar gevangenisstraf en kwam eind april vrij. Twee maanden later heeft hij volgens het OM de misdrijven gepleegd waarvoor hij zich nu bij de rechter moet verantwoorden.