Instellingen

OM: 10 maanden cel voor Barbie's man Michael van der Plas

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie eist 10 maanden celstraf tegen Michael van der Plas en Peter T. Beiden worden verdacht van verboden wapenbezit en drugshandel. Michael van der Plas is de man van Samantha van der Plas, beter bekend als realityster 'Barbie'.
De officier van justitie eist de straf voor het voorhanden hebben van een vuurwapen en het vervoeren van hennep. Voor handel in XTC wordt vrijspraak gevraagd. 'Niet omdat ik denk dat ze niet betrokken waren, maar omdat ik niet kan bewijzen welke stof erin zat', zei de officier tijdens haar spreektijd. Van der Plas heeft tijdens de zitting ontkend betrokken te zijn geweest bij drugshandel.
De zaak kwam aan het licht naar aanleiding van het politie-onderzoek naar crimineel Reda N., die betrokken zou zijn bij de overval op de Rijswijkse multimiljonair Wim Zegwaard. Reda N. en Michael van der Plas wisselden een zwarte tas met een vuurwapen en hennep uit, bij een ontmoeting in januari 2012. Van der Plas ontkende te weten dat die spullen in de tas zaten.

Barbie niet aanwezig

Zijn vrouw Samantha van der Plas, ook wel 'Barbie' genoemd, was niet aanwezig bij de rechtszaak. De geliefde van Peter T. was er wel. T. draaide zich geregeld om, om knipoogjes aan zijn geliefde uit te delen. T. zit momenteel al vast voor een ander vergrijp.
Een veroordeling zou ook financiële gevolgen voor de Van der Plasjes hebben. In een clausule van een contract dat hij met tv-producent Eyeworks heeft, staat dat hij het bedrijf een onbekend geldbedrag moet betalen bij een veroordeling.