Instellingen

OM: Ontuchtleraar Van H. (29) mag vijf jaar niet voor de klas

DEN HAAG - Oud-leraar Sébastien van H. (29) van het Haagse Seghbroek College mag vijf jaar lang zijn vak niet uitoefenen. Daarnaast moet hij een werkstraf van 120 uur krijgen, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Dat eist het Openbaar Ministerie in hoger beroep.
Van H. heeft een relatie en seks gehad met een minderjarige leerlinge. Dat gebeurde tussen 2009 en 2011. Van H. was toen leraar Frans op het Haagse Segbroek College.
Van H. werd ook verdacht twee andere vergrijpen, maar in die zaken heeft de rechtbank het OM niet ontvankelijk verklaard. Dat betekent dat hij in die zaken vrijuit gaat. Het ging om ontucht met een andere minderjarige leerlinge en het maken van een kinderpornografisch filmpje, waarop zij gedeeltelijk naakt te zien is.

Van H. en leerlinge hebben nog steeds relatie

Van H. wordt in die zaken niet vervolgd, omdat zijn minderjarige slachtoffer niet genoeg gehoord is. Volgens de wet moeten minderjarige slachtoffers van 12 jaar of ouder de gelegenheid krijgen hun mening te geven over de zaak. Volgens het OM is dat in dit geval gebeurd, tijdens politieverhoren en dergelijke, maar de rechtbank oordeelde anders.
Oud-leraar Van H. heeft nog steeds een relatie met het inmiddels 16-jarige meisje. Hij zei bij een eerdere zitting dat het echte liefde is tussen hem en haar.