Instellingen

Frits Barend: 'Videoscheidsrechter is een verademing'

DEN HAAG - Presentator Frits Barend was dinsdag erg te spreken over de videoscheidsrechter die bij hockeywedstrijden wordt ingezet: 'Dat voorkomt veel frustratie.' Barend was samen met oud-hockeycoach Guus Vogels te gast bij TV West Sport. Beide heren zagen de oranjeheren gelijkspelen tegen Nieuw-Zeeland in een wat gezapige wedstrijd.
Guus Vogels die op de Olympische Spelen met de hockeymannen olympisch goud haalde was niet te spreken over de tweede helft. 'Het tempo was veel te laag en er waren veel technische foutjes. Dat moet gewoon beter om het WK te winnen', zegt de oud-bondscoach.
Frits Barend denkt dat het mindere spel in de tweede helft vooral psychologisch te verklaren is: 'Je weet dat je aan een gelijkspel genoeg hebt, dan krijg je zo'n soort wedstrijd.'
Barend was erg te spreken over de videoscheidsrechter, die hij graag ook bij het voetbal zou zien. 'Zo'n scheidsrechter zorgt ervoor dat er minder frustratie is op het veld. Ook voorkomt het naaierij', zegt de presentator. 'In het voetbal is er veel naaierij. Dat voorkom je hiermee, omdat de scheidsrechter alles ziet.'
De videoscheidsrechter keurde in het duel tegen Nieuw-Zeeland een doelpunt van Seve van Ass af omdat de bal tegen zijn voet kwam. De scheidsrechters in het veld hadden dat niet gezien.