Delftse student stopt met studie om schoenenmerk te lanceren

DEN HAAG - Het denkbeeld dat alleen een goede studie garantie geeft op een mooie baan geldt absoluut niet voor de 20-jarige Nick de Ronde Bresser. Hij stopte met zijn studie Technische Wiskunde aan de TU Delft om een schoenenmerk op te zetten. In WestBusiness presenteert: FRITS! vertelt de ex-student over deze ongebruikelijke keuze.

De jonge Nick de Ronde Bresser zette het merk Mipacha op samen met goede vriend Julius Weisse. Die ontdekte de kleurrijke schoenen met etnische print tijdens een rondreis in Peru. Na terugkomst in Nederland was iedereen zo enthousiast over de schoenen dat Weisse besloot ze naar Nederland te halen. De Ronde Bresser besloot hem hiermee te gaan helpen. De schoenen werden zo snel populair dat de Delftse studenent de keuze maakte om zijn studieboeken in de wilgen te hangen. ‘We waren al snel zo succesvol dat ik die studie er niet meer bij kon doen.’

Maxima loopt er ook op

Inmiddels gaat het hard met het schoenenmerk en liggen de schoenen in winkels in verschillende landen. Ook BN’ers zijn onder de indruk van de kleurrijke gympen. De Ronde Bresser: ‘Ook Maxima loopt op de schoenen’.

Deel dit artikel: