'Schrappen wethoudersposten scheelt Den Haag miljoen euro'

DEN HAAG - Het nieuwe stadsbestuur van Den Haag bespaart door het schrappen van twee wethoudersposten ruim een miljoen euro. Dat meldt De Telegraaf. De overgebleven zes wethouders krijgen het door de bezuiniging wel een stuk drukker.

Iedere wethouder heeft een eigen ’hofhouding’ met een woordvoerder, bestuursadviseurs en secretaresses. Het is nog niet duidelijk hoeveel extra arbeidsplaatsen verloren gaan door het schrappen van de twee wethoudersposten. De nieuwe stadsbestuurders zullen zich bovendien moeten buigen over de vraag of er nog wel vijf dienstauto’s nodig zijn.

Klap in gezicht PvdA

De bezuiniging op het stadsbestuur is vooral een klap in het gezicht van de PvdA, meldt De Telegraaf. De PvdA was tot nu toe vertegenwoordigd met drie wethouders. Nu is er alleen plek voor partijleider Rabin Baldewsingh. Hij krijgt met onder andere uitkeringen, integratie en werk thema’s waar zwaar op wordt ingezet. De VVD waakt niet langer over de gemeentelijke schatkist. Financiën komt in handen van het nieuwe gezicht Tom de Bruijn (D66).

Liberaal Boudewijn Revis blijft verantwoordelijk voor Stadsbeheer en economische knooppunten zoals Scheveningen en de Binckhorst. Zoals verwacht, blijft Zorg en Sport bij CDA-voorman Karsten Klein en Onderwijs bij D66-leider Ingrid van Engelshoven. De grootste tegenstander van het cultuurpaleis, Joris Wijsmuller (HSP), wordt verantwoordelijk voor de risicovolle bouw van het nieuw te ontwerpen ’cultuurpaleis 2.0’

Deel dit artikel: