Bio-boerin Hilde Jansen uit Den Hoorn is de stoerste

MIDDEN-DELFLAND - Hilde Jansen van boerderij Nieuw Tuinzicht uit Den Hoorn is uitgeroepen tot stoerste Bioboerin van 2014. Donderdagmorgen kreeg ze de prijs overhandigd door burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland op haar kwekerij.
De verkiezing is uitgeschreven door de biologische belangenorganisatie Bionext en wordt gehouden in op maat naar de biologische opendag Lekker naar de boer.

Duizendpoot

Hilde ging voor de titel de strijd aan met acht andere boerinnen. Het was in eerste instantie niet haar idee om aan de wedstrijd mee te doen maar haar kinderen wisten haar te overtuigen. 'Ze kan gewoon alles en ze heeft zoveel ideeën', zegt dochter Trudie. Ook de dames die al tientallen jaren helpen de kleine druiven, de 'krenten' te plukken, merken op dat ze een 'duizendpoot' is. 

Krentenploeg

Al 35 jaar runt Hilde de biologisch druivenkwekerij samen met haar man Arnold. Het bedrijf heeft vijftien druivenserres met 1500 druivenbomen. De kwekerij is al vier generaties in de familie en is het werk is behoorlijk intensief voor Hilde en haar man. Gelukkig kunnen ze geregeld een beroep doen op hun vier kinderen en staat er een ploeg standby die helpt te krenten.
Omdat Hilde actief is in vele organisaties wist ze een hoop mensen te mobiliseren om op haar te stemmen en dus met succes.