Nieuw scoutingclubhuis voor Pocahontas in Zoetermeer

Scouting Zoetermeer
Scouting Zoetermeer
ZOETERMEER - Scouting Pocahontas krijgt een nieuw clubgebouw aan de zuidoever van de Zoetermeerse Plas in het Noord Aa gebied. Ook komt er een nieuw restaurant aan de noordoever.
De aannemer begint deze maand met het vervangen van het oude clubhuis. Verwacht wordt dat het nieuwe pand eind augustus klaar is.
Buurtbewoners waren niet blij met de nieuwe plannen van de scouting. De natuur en het uitzicht zouden door de nieuwbouw worden verpest.

Actiecomité is er 'helemaal klaar mee'

Het actiecomité laat aan Omroep West weten na tweeënhalf jaar helemaal klaar te zijn met de gemeente. 'We hebben ons uit onmacht helemaal teruggetrokken. Elk contact met de gemeente leidt tot frustratie', aldus buurtbewoner Tom Abel.

Nul vertrouwen in de gemeente

Bewoners hebben geen vertrouwen meer in het participatiebeleid van de gemeente Zoetermeer.
Er moet volgens Abel veel gebeuren om het vertrouwen te herstellen. Bij bewoners heerst vooral veel woede en wrok van de afgelopen jaren.

Gemeente: 'veel overleg geweest'

De gemeente laat weten zich niet te herkennen in het beeld dat het actiecomité schetst. Voor de nieuwe horecagelegenheid en het clubhuis van Pocahontas is veel overleg geweest en zijn de plannen aangepast. In overleggroep Noord Aa zijn alle ontwikkelingen in het gebied besproken om de belangen van betrokkenen te behartigen, zegt de gemeente.