Jonckbloetplein Den Haag viert Oranjefeest

DEN HAAG - Het Jonckbloetplein in Den Haag vierde vrijdagavond een WK-feestje, nadat het Nederlands elftal 'Angstgegner' Spanje met 1-5 had verslagen.
Het Jonckbloetplein staat bekend om de rellen die na elke wedstrijd van het Nederlands Elftal losbarsten. De ME staat daarom klaar om in te grijpen als dat nodig is.
Op straat was het vrij rustig, van ongeregeldheden was geen sprake. Veel mensen toeteren en steken vuurwerk af. Kort na de wedstrijd pakten 'stille' agenten verkleed als oranjesupporters twee mannen op. Één van hen had vuurwerk afgestoken.
Samenscholing
De gemeente heeft laten weten hard te zullen optreden tegen relschoppers. Samenscholing en alcohol drinken op straat is niet toegestaan. Overal in het gebied hangen camera's. Jongeren uit de hele regio komen na EK- en WK-wedstrijden naar het Jonckbloetplein.
Ook op andere plaatsen wordt op dit moment een feestje gevierd. In onder meer Den Haag reden auto's toeterend rond en wordt gejoeld en gejuicht om de onverwachte overwinning van Oranje. Ook in Ypenburg wordt vuurwerk afgestoken.