Hockeydames Nieuw-Zeeland verslaan China in strijd om vijfde plek

DEN HAAG - De hockeydames van Nieuw-Zeeland hebben beslag gelegd op de vijfde plaats op het WK hockey in Den Haag. Hoewel China lange tijd niet veel onderdeed, was het niet doeltreffend genoeg om het de tegenstander echt moeilijk te maken. Nieuw-Zeeland zegevierde uiteindelijk overtuigend met 4-0.
De eerste strafcorner van de wedstrijd was meteen raak. In de 6e minuut passeerde Anita Punt de Chinese doelvrouw met een laag, snoeihard schot. Daarna waren zowel Nieuw-Zeeland als China een paar keer dichtbij een doelpunt. Toch bleef het tot de rust 1-0.
Ook in de tweede helft waren er aan beide kanten kansen. Maar er moest een strafbal aan te pas komen voor het tweede doelpunt van Nieuw-Zeeland. Whitelock schoot vanaf de stip raak: 2-0. Na opnieuw een strafcorner van Anita Punt, liep Nieuw-Zeeland verder uit dankzij een velddoelpunt van Forgesson: 4-0.