VIDEO Jammer joh: winkelier moet 50 procent korting geven door dikke winst Oranje

LEIDSCHENDAM - De bedrijfsleider van kledingwinkel Jeans Centre in Leidschendam bedenkt zich voortaan wel twee keer voordat hij met een ludieke actie komt. Klanten van de winkel zouden de dag na de WK-wedstrijd van Oranje tegen de Spanjaarden 10 procent korting krijgen voor elk doelpunt dat Nederland wist te maken.
Na de de dramatische nederlaag vier jaar geleden in de finale tegen Spanje in Zuid-Afrika (waar het in de verlenging 1-0 werd) dacht hij waarschijnlijk dat het allemaal wel los zou lopen, omdat Spanje de Oranjeleeuwen de baas zou blijven. Maar daar had hij mooi even buiten onze jongens gerekend. En met 10 procent korting per doelpunt moest de winkel  in Leidschenhage zaterdag dus wel eventjes 50 procent korting geven.
'Ik zat gisteravond natuurlijk naar de wedstrijd te kijken en toen het 0-1 werd dacht ik wat jammer', zegt de bedrijfsleider tegen Omroep West. 'Toen het 1-1 werd vond ik het wel leuk', zegt hij, 'Maar bij 4-1 viel pas het kwartje. En bij de 5-1 dacht ik shit, nu gaat het morgen erg druk worden.'
Gevraagd naar de misgelopen omzet door de onfortuinlijke kortingsactie antwoordt hij lachend: 'Euh, 50 procent dus'. Veel voordeeljagers kwamen ook echt op de actie af. 'We zaten op de bank te kijken en toen het vijfitig procent korting zou worden, zeiden we tegen elkaar:  morgen moeten we echt gaan', aldus één van de blije klanten.
Een winkelier in Noord-Brabant heeft het zaterdag nog zwaarder. Een fotostudio uit Roosendaal beloofde 20 procent korting per goal, en houdt dus vandaag maar weinig winst over, zo meldt Omroep Brabant.