Aymar schiet Argentijnse hockeydames naar brons

DEN HAAG - Oud-wereldkampioen Argentinië heeft het brons gewonnen op het WK hockey in Den Haag. De Argentijnse dames waren te sterk voor de Verenigde Staten: 1-2. Een hoofdrol was weggelegd voor sterspeelster Luciana Aymar.
Argentinië nam in de 8e minuut een voorsprong dankzij een geweldige uithaal van Sanchez, die werd ingetikt door Aymar: 0-1. De Verenigde Staten kwamen snel langszij door een mooi uitgevoerde strafcorner. Lauren Crandall tekende in de 11e minuut voor de 1-1.
Aymar bracht Argentinië in de 21e minuut opnieuw op voorsprong door zonder na te denken flink uit te halen: 1-2.  Zij verliet meteen daarna het veld. Even werd gevreesd voor een blessure, maar zij speelde toch de wedstrijd uit.

Dichtbij gelijkmaker

In de tweede helft waren de Amerikaanse dames een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Maar Argentinië bleef op de counter loeren. Toch bleef het tot diep in de tweede helft 1-2.
Grootste kans was voor de Verenigde Staten, dat de druk steeds verder opvoerde. Met nog zes minuten op het scorebord stond Sharkey alleen voor het Argentijnse doel. Zij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot recht op de doelvrouw.