Haagse wethouder Klein: Kom maar op met die Olympische Spelen

DEN HAAG - Als het aan de Haagse wethouder Karsten Klein ligt komen de Olympische Spelen naar Nederland. 'Wat mij betreft is Nederland klaar voor de Olympische Spelen', zei Klein in een interview op TV West Sport WK hockey.
Met dit WK hockey laten we volgens Klein zien dat Nederland heel goed grote evenementen kan organiseren. 'Nederland kan dit soort toernooien heel goed aan. We geven een visitekaartje af met de organisatie van dit WK', zegt de Haagse wethouder die de portefeuille Sport inruilt voor Economie, Zorg en Havens.
Klein kon in het interview nog niet vertellen hoe de huldiging van de Nederlandse hockeymannen en - vrouwen eruit komt te zien. 'Ik ga niet verraden wat we gaan doen, want het is kort dag en we zijn nog druk aan het organiseren.' De huldiging is aanstaande donderdag, waarschijnlijk om 17.00 uur op de Haagse Hofvijver.

'WK levert meer op dan het kost'

Daarnaast zei Klein dat het WK de gemeente 6,8 miljoen kostte. 'Maar het levert Den Haag ook bijna 9 miljoen euro op. Maar naast het geld vind ik het veel belangrijker dat dit goed is voor de naamsbekendheid van de stad', legt Klein uit.
Klein was overigens zeer te spreken over de hockey-uitzendingen op TV West. 'Jullie hebben het heel leuk gedaan de afgelopen weken. Ik vind het heel bijzonder dat jullie als regionale omroep landelijk bereik hadden.'