Instellingen

Rijswijkse Mrs. Nederland bereidt zich voor op internationale verkiezing

RIJSWIJK - De Rijswijkse Angelica Smeding (31) is druk bezig met de voorbereidingen op de Mrs. Universe-verkiezing in Maleisië, eind augustus. Je leest het goed, Mrs-verkiezing, en geen Miss-verkiezing. De verkiezing waar Angelica voor warmloopt is voor vrouwen van boven de 27.
Dat is namelijk de leeftijd waarop een Miss met pensioen kan. 'Daarnaast mag een Miss niet getrouwd zijn en geen kinderen hebben', legt Angelica uit. Een Mrs. mag dat allemaal wel. 'Het is een mooie verkiezing, die laat zien dat vrouwen boven de 30 nog steeds mee kunnen doen in beauty-contesten. Ook al zijn we geen 18 meer, we kunnen het nog ver schoppen!', aldus een strijdlustige Mrs. Netherlands.

BEKIJK OOK: IN BEELD: Tatjana Maul uit Den Haag is Miss Nederland

Het thema van de Mrs. Universe-verkiezing is dit jaar huiselijk geweld. Angelica wordt - naast haar fysieke verschijning - beoordeeld op een documentaire die ze over dit onderwerp maakt. Ook organiseert Angelica een benefietavond voor Stichting de Noorderbrug, een organisatie die lichamelijk gehandicapten ondersteund.

Jurkje van Barbie

In het dagelijks leven is Angelica designer. Zo ontwierp ze het jurkje dat Samantha 'Barbie' van der Plas droeg op de cover van haar biografie 'Van Bimbo naar Business Babe'.