Verdachte overval op multimiljonair Wim Zegwaard ontkent

RIJSWIJK - Mohammed O., een van de mannen die verdacht wordt van de overval op de Rijswijkse multimiljonair Wim Zegwaard, ontkent betrokken te zijn bij die zaak. Maandag staat O., samen met Moustapha E., voor de rechter.
E. wordt verdacht van heling van de spullen van Zegwaard en werd eerder op de dag verhoord. O. zegt niet te hebben geweten dat hij in beeld was bij de politie, met betrekking tot de overval. 'Ik wist het pas toen ik werd aangehouden', zei O. op de zitting.
O. vertrok een week na de overval naar Marokko. De rechtbank wilde weten of hij in Marokko contact heeft gehad met een van de andere verdachten Reda N. Wel heeft hij daar E. gezien. Volgens het dossie zou O., samen met Reda N. en ene V., 'zeer extravagante uitgaven' hebben gedaan in Marokko. O. zei zich daarin niet te herkennen.

Proces Reda N. aangehouden

Reda N. zou maandag ook terecht staan, maar die heeft om uitstel gevraagd en dat gekregen. De pro-formazitting is aangehouden, omdat de advocaat niet is komen opdagen. Het is niet bekend waarom. In het onderzoek naar Reda N. kwam ook Michael van der Plas, de man van realityster 'Barbie', aan het licht. Tegen hem heeft het OM 10 maanden celstraf geëist.