Instellingen

Westlandse ontwikkelingswerker: 'Aanslag Kenia is wraakactie Al-Shabaab'

REGIO - 'S-GRAVENZANDE - De Westlandse ontwikkelingswerker Wim van den Burg denkt dat de aanslag bij zijn woonplaats Mpeketoni in Kenia een wraakactie is van terroristen. Dat laat hij maandag aan Omroep West weten.
Op de weg van Mombassa naar Lamu is zondagnacht op drie verschillende plaatsen geschoten. Hierbij kwamen zestig tot zeventig mannen om.
Volgens de 's-Gravenzander is het vrijwel zeker een aanslag door terroristen van de islamitische terreurgroep Al-Shabaab. 'De terroristen riepen "Allah is groot" en zwaaiden met rode vlaggen.' Al-Shabaab wordt verantwoordelijk gehouden voor het bloedbad in het winkelcentrum Westgate in Nairobi.

Verstopt in maïsveld

De terroristen trokken langs het huis van Van den Burg die zich met vrouw en kinderen schuil hield in het maïsveld. Dat de familie gespaard is gebleven, is volgens hem te danken aan zijn loyaliteit naar moslims toe. Ooit sprak hij met moslimvertegenwoordigers af dat ze een evenredig deel van de opbrengsten van zijn project zouden krijgen.
De Westlander roept mensen op voorlopig niet naar het district Lamu (waar Mpeketoni onder valt) te komen als ze daar niets te zoeken hebben.