Verkeersregelaars Mauritshuis: Wij mogen premier Rutte gewoon ‘Mark’ noemen

DEN HAAG - Eind juni gaat het Mauritshuis in Den Haag open na een verbouwing van ruim 2,5 jaar. Een feestelijke gebeurtenis maar ook het eind van een tijdperk voor de twee verkeersregelaars die daar elke dag staan. Inmiddels zijn ze dikke maatjes geworden met veel politici, die pal naast het Mauritshuis werken.

Peter en Henk staan vijf dagen in de week bij het Mauritshuis, en dat al dik een jaar. Ze zijn hier neergezet in opdracht van het museum om het bouwverkeer te regelen. ‘Hijskranen, vrachtwagens, zo gek kun je het niet bedenken of het heeft hier allemaal wel gereden’ zegt Peter. ‘Wij zijn gewoon een meubelstuk geworden van het Plein’, aldus Henk.

De hele dag zwaaien

Intussen hebben de twee vriendelijke mannen bijna iedereen die op en rond het Plein werkt leren kennen. Verkeersregelaar Peter: ‘Het is de hele dag zwaaien, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Geweldig, we zijn een grote familie geworden.’

Ook politici van de Tweede Kamer, gevestigd pal naast het Mauritshuis, zijn bekenden van het duo geworden. ‘We zien Mark hier vaak langslopen. Hij zwaait nog netjes ook. Ja, wij mogen hem inmiddels Mark noemen’, zegt Henk verwijzend naar minister-president Mark Rutte.

Maar het houdt niet op met zwaaien. Peter gaat op de foto met elke bekende Nederlander of politicus die hij tegenkomt. Inmiddels heeft de verkeersregelaar veel beroemdheden verzameld op zijn telefoon.

Persoonlijk uitnodiging

Op 27 juni gaat het Mauritshuis weer open en dat betekent einde oefening  voor Henk en Peter.  ‘We zullen het ontzettend missen’, aldus het tweetal.

Als erkenning voor hun goede werk heeft het Mauritshuis de twee verkeersregelaars uitgenodigd voor de opening. ‘Het is toch een teken van waardering van je werk dat je door hun persoonlijk wordt uitgenodigd.’

Deel dit artikel: