ORANJE WEST SAFARI: Van oranje popcorn tot voetbal cupcakejes

DEN HAAG - Het succes van Oranje op het WK voetbal in Brazilië moet natuurlijk wel in euro’s omgezet worden. Bedrijven doen meer dan alleen het verkopen van oranje vlaggetjes, T-shirts, sjaaltjes, toeters en andere prullaria.

De Popcornexpress in Den Haag bijvoorbeeld heeft oranje popcorn en suikerspinnen. Voor de verpakking is nog een speciaal WK-label ontworpen: Louis d’Or, met een foto van bondscoach Louis van Gaal. Aan de smaak is niets veranderd vertelt popcorn-specialist Marko: ‘Er wordt aan het suikermengsel een heel klein beetje sinaasappelextract toegevoegd’.  Maar proeven doe je dat niet.

Het Haagse CupCakeChic is ook helemaal in WK-sfeer.  De cakejes worden versierd met oranje decoratie, variërend van een roos tot een oranje koekiemonster. 'En naarmate het Nederlands elftal verder komt in Brazilie, naarmate er meer oranje komt in de winkel' vertelt Alex de Ruiter, één van de eigenaren. De klanten vragen er ook naar, je kan als ondernemer dan ook niet om het WK voetbal heen.

Namens Oranje West Safari voor Radio West ging Martine Boerkamp ook nog langs bij strandtent Como & Co in Noordwijkerhout. In een speciale tent staat daar een grote tribune waar zo'n 75 klanten kunnen kijken naar de voetbalwedstrijden van Oranje op het WK.

Deel dit artikel: