Instellingen

OmaLief na Leiden ook in Den Haag, Rotterdam en Schiedam

LEIDEN - Het Leidse project OmaLief wordt verder uitgerold over Zuid-Holland. Na de zomervakantie gaan Turkse jongeren ook in Den Haag, Rotterdam en Schiedam op bezoek bij Nederlandse ouderen in verzorgingshuizen.
OmaLief draait al een paar maanden in Leiden. Zeventien Turkse jongeren brengen daar wekelijks een bezoek aan hun adoptie-oma of -opa in het Leidse verzorgingshuis Haagwijk van Topaz. Dit om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. 'Wij willen vrienden worden van deze mensen en hun warmte en respect geven', zegt Mustafa Kus, woordvoerder van Stichting Fatih Leiden. 'Deze ouderen verdienen een plek in de samenleving maar vooral een plek in onze harten.'

OmaLief gaat landelijk

Bij de officiële start kreeg het project aandacht van de landelijke politiek en uit Turkije. 'De Nederlandse Islamitische Federatie wil OmaLief verder uitbreiden, te beginnen met Den Haag, Rotterdam en Schiedam', vertelt Kus. 'Vanuit de Haagse verzorgingshuizen is veel belangstelling. In de zomer moeten we kiezen welke tehuizen mee gaan draaien. Dan moeten we ook de jongeren en de ouderen matchen'.
Uiteindelijk moet OmaLief overgaan in een landelijk project.