Acrobaten en muziek bij spectaculaire opening Mauritshuis in Den Haag

DEN HAAG - Het programma van de opening van het Mauritshuis in Den Haag 27 juni is bekend. Vanaf 17.00 uur ’s middags gaan de deuren open en wordt Vermeers Meisje met de parel terug verwelkomd in het museum.

Koning Willem-Alexander zal het Mauritshuis na de verbouwing officieel openen. Van 20.00 uur ’s avonds tot middernacht mag iedereen het museum gratis bezoeken. De eerste tentoonstelling heet Mauritshuis – het gebouw.

Spectaculaire opening

De openingsceremonie staat in het teken van Meisje met de parel. In een transportkist wordt het meisje met de parel, vertolkt door een actrice, ‘afgeleverd’ bij het museum, begeleid door zes ruiters van de Cavalerie Ere-Escorte. Het Residentie Orkest en een fanfare zorgen voor de muziek.

Een dame die het Meisje met de parel vertolkt, maakt een tocht door het museum naar de nieuwe Royal Dutch Shell vleugel. Dat is te volgen op grote videoschermen.

Acrobaten

De Koning doet om 17.30 uur de officiële openingshandeling. Hij wordt begeleid door acrobaten van de Ashton Brothers en muziek van Toeac.

Deel dit artikel: