Instellingen

Bondscoach tennissters: komende maanden stappen maken

Tennissters Kiki Bertens (l) en Michaella Krajicek.
Tennissters Kiki Bertens (l) en Michaella Krajicek.
DEN HAAG - De Nederlandse tennissters ontbreken komende week op Wimbledon. Na de Wateringse Kiki Bertens, Indy de Vroome en Arantxa Rus uit Monster werd woensdag ook Richel Hogenkamp uitgeschakeld in de kwalificaties van het hoofdtoernooi. ‘Dat is ontzettend jammer'', zegt Fed Cup captain Paul Haarhuis.
Na haar fraaie optreden op Roland Garros had Haarhuis had nog wel gehoopt op een goed resultaat van Bertens in Londen. ‘Zij had nog wel de meeste kans. Maar Kiki heeft niet zo'n goed gevoel op gras en ze moet altijd even wennen, maar daar kreeg ze nu de kans niet voor’, vervolgt de voormalig winnaar van Wimbledon in het dubbelspel.
‘Gelukkig is ze door het behalen van de vierde ronde op Roland Garros wel zeker van het hoofdtoernooi van de US Open. Het is vooral belangrijk dat de meiden gaan winnen, want het niveau, de positie op de ranglijst en het vertrouwen hangt daar toch allemaal vanaf.’

Rosmalen en Wimbledon

In totaal doen er met de Hagenaar Robin Haase en de Amsterdammer Igor Sijsling maar twee Nederlanders mee op Wimbledon. De twee mannen zijn rechtstreeks toegelaten. Hillegommer Jesse Huta Galung en Thiemo de Bakker uit ’s-Gravenzande gaven de voorkeur aan een optreden in Rosmalen.
‘Komend jaar zal dat hopelijk anders zijn, want dan is Rosmalen niet meer gelijk met de kwalificaties voor Wimbledon. De Nederlanders horen hier eigenlijk toch wel te spelen en dan kunnen ze zich hier goed voorbereiden voor Wimbledon, dat biedt toch wel meer mogelijkheden’, aldus Haarhuis.