De hele wereld richt de ogen op Den Haag

DEN HAAG - Ruim 140 internationale journalisten bezoeken de Hofstad voor de opening van het Mauritshuis en de terugkeer van het Meisje met de Parel naar haar thuisplaats. De journalisten uit onder meer China, Japan, Amerika, Braziliƫ en Noorwegen krijgen gelijk een tour langs andere Haagse highlights.

Het bezoek van journalisten van onder meer The Independent, Le Figaro, El Mundo en CNN donderdag en vrijdag zorgt naar verwachting opnieuw voor wereldwijde aandacht voor Nederland en de stad Den Haag.

Ze bezoeken onder meer het Gemeentemuseum, Escher in het Paleis, Panorama Mesdag, Madurodam, de historische binnenstad en de generale repetitie van Festival Classique. Ze overnachten in verschillende hotels in de binnenstad en dineren aan het strand, in de haven of in het hoogste restaurant van Nederland. Vrijdag staat geheel in het teken van de heropening van het Mauritshuis.

Topjaar voor Den Haag

Na de grootste top ooit gehouden in Nederland, de NSS in maart en het WK Hockey van eind mei tot en met afgelopen weekend, is dit het derde hoogtepunt voor Den Haag.

Deel dit artikel: