Topvrouw zorginstelling Pieter van Foreest krijgt 3 ton mee

DELFT - Ex-topvrouw Thérèse van den Hurk van ouderenorganisatie Pieter van Foreest kreeg bij haar vertrek 3 ton mee. Dat heeft RTL Z berekend op basis van het jaarverslag van de zorginstelling uit Delft en het Westland.
Bestuursvoorzitter Van den Hurk moest vorig jaar weg nadat er geklaagd was over 'dictatoriaal leiderschap'. Het personeel klaagde over een slechte werksfeer, een angstcultuur en dictatoriaal gedrag van leidinggevenden. De toezichthouders ontsloegen Van den Hurk, 'na een verschil van inzicht over het te voeren beleid'.
Uit het onderzoek van RTL Z blijkt dat Van den Hurk nog vier maanden salaris doorbetaald kreeg, ter waarde van een ton. Daarnaast bepaalde de rechter dat de zorginstelling een ontslagvergoeding van ruim 219.000 euro moest betalen aan de ex-topvrouw. De totale vertrekpremie is ruim 317.000 euro.

Veranderingen in ouderenzorg zorgen voor miljoenen verlies

In het jaarverslag werd gemeld dat er ook vorig jaar nog ontevreden werknemers waren en er een hoog ziekteverzuim was. De zorginstelling bereidt zich voor op de ingrijpende veranderingen in de ouderenzorg, met onder andere strengere toelatingscriteria. Verwacht wordt dat de instelling in de toekomst tientallen miljoenen aan omzet verliest. Vier verzorgingshuizen moeten de deuren sluiten.

Ex-topvrouw heeft inmiddels nieuwe baan

Van den Hurk is nu partner van het organisatiebureau Krüger & Partners in Rotterdam.