Haags gemeenteraadslid steunt terreurorganisatie ISIS

DEN HAAG - Het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani spreekt zijn steun uit voor de terreurorganisatie ISIS. ‘Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken’, schrijft de fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid op Facebook.

In Irak zaait ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant) sinds enkele weken dood en verderf. Beelden van executies door ISIS-strijders gingen de afgelopen weken de wereld over.  De terreurbeweging heeft in korte tijd een deel van Noord-Irak veroverd en op grote schaal mensen geëxecuteerd. De soennitische terreurbeweging maakt zich schuldig aan de ‘gruwelijkste barbarij’, aldus minister Timmermans (PvdA) van Buitenlandse Zaken.

'Geen provocatie'

Volgens Khoulani gaat het niet om een provocatie, zegt hij tegen Omroep West. Hij vindt het ‘hypocriet’ dat ‘tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade’, schrijft het raadslid op Facebook. ‘Maar o weeeee als je de waarheid wil verkondigen.’ De demonstratie van ISIS-sympathisanten, waar ophef over was ontstaan, is afgelast.

Gemeenteraadsleden van andere partijen reageren geschokt op de steunbetuiging van Khoulani. ‘Je kunt een hele hoop idioten in de wereld steunen, maar dit is de overtreffende trap. Iedereen heeft kunnen zien wat ISIS aanricht in Irak. Dat je daar als raadslid je steun voor uitspreekt is onverantwoord, zeker als je ziet dat dat Nederlandse jongens worden geronseld voor Syrië en Irak’, zegt SP-fractievoorzitter Bart van Kent.

Zie hier een video van de uitspraken van Khoulani.

Mededeling van de redactie: Hoewel wij de vrijheid van meningsuiting zeer belangrijk vinden, is vanwege een grote hoeveelheid ongepaste reacties de mogelijkheid om te reageren op dit bericht uitgeschakeld. Wij vinden dit buitengewoon jammer, maar omdat onze huisregels hier stelselmatig worden overtreden zien we helaas geen andere mogelijkheid.

Deel dit artikel: