Bewoners flat worden hoteldebotel van kapotte lift

DEN HAAG - Ze worden er helemaal ‘hoteldebotel’ van, de bewoners van een van de flats aan de Sleepnetstraat in Scheveningen. Al tien dagen lang is de lift stuk. En dat betekent dat de veelal hoogbejaarde mensen vele trappen moeten beklimmen om thuis te komen. Of een enorme prestatie moeten leveren om even een hond uit te laten.

De ellende is vorige week donderdag begonnen vertelt Henk Jouvenaar (80), lid van de bewonerscommissie van de flat. Halverwege de dag deed ie het nog, daarna kwam er geen beweging meer in.

De lift vertoonde in het verdere verleden ook al vaak kuren. Toen werd op een bewonersbijeenkomst van verhuurder HaagWonen nog verteld dat hij zou worden vervangen. Maar dat gebeurde niet.

Geen boodschappen

En nu zitten de bewoners met de problemen. De veelal oudere mensen zijn bijvoorbeeld niet in staat om de boodschappen naar huis te brengen. Daarom zetten ze die soms in de kelder om de spullen in gedeeltes naar boven te brengen.

Ook woont er iemand in de flat die ernstig ziek is en voor een chemokuur naar het ziekenhuis moest. Dat kon afgelopen week niet doorgaan, weet Jouvenaar. ‘Andere mensen voelen zich inmiddels erg opgesloten en worden er helemaal hoteldebotel van.’

'Naar idee'

Er zijn ook andere zorgen. Wat als iemand bijvoorbeeld een hartaanval krijgt en per brancard moet worden afgevoerd? ‘Ze beweren dat ze snel boven kunnen zijn, maar mensen vinden het toch een naar idee.’

Woningbouwcorporatie HaagWonen liet eerder op vrijdag weten dat het nog wel tot volgende week kan duren voordat er een oplossing is gevonden. Maar later op de dag hoorden de bewoners weer dat er zaterdag een noodlift wordt geplaatst.

'Oud vuil'

Jouvenaar: ‘Ik woon hier al veertig jaar met veel lol en plezier, want het is hier erg prettig. Maar we voelen ons nu als oud vuil behandeld.’

Deel dit artikel: