Voorstellingen Lucent Danstheater verhuizen niet naar het Zuiderstrandtheater

DEN HAAG - Het Nederlands Danstheater blijft komend seizoen in het Lucent Danstheater aan het Spuiplein dansen. De geplande verhuizing van de programmering van het Lucent Danstheater naar het Zuiderstrandtheater op Scheveningen gaat voorlopig niet door.

De verhuizing was gepland vanwege de bouw van het omstreden cultuurpaleis. Omdat het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft besloten een nieuwe variant van het cultuurpaleis uit te werken is de verhuizing naar een later moment uitgesteld.

Komend theaterseizoen zullen alle voorstellingen in het huidige theater aan het Haagse Spuiplein plaatsvinden. Het Lucent Danstheater licht de wijziging van de verhuisplannen op op de eigen site toe: 'Het zou onlogisch en onvoordelig zijn om voortijdig het pand te verlaten en onderdelen uit de theaterzaal te verwijderen, terwijl diezelfde zaal mogelijk behouden blijft voor het toekomstige, nieuwe theater.'

Toekomst Zuiderstrandtheater onduidelijk

In september start het nieuwe theaterseizoen. Bezoekers met kaarten voor voorstellingen in het Zuiderstrandtheater krijgen zo snel mogelijk bericht. Om reserveringen en voorstellingen om te zetten van het Zuiderstrandtheater naar het Lucent Danstheater is de kaartverkoop stilgelegd tot dinsdag 24 juni.

Ten aanzien van voorstellingen in de Dr Anton Philipszaal verandert er niets: deze zaal blijft komend seizoen ook open. Wat er nu met het Zuiderstrandtheater gaat gebeuren is nog niet duidelijk.
 

Deel dit artikel: