Westlanders voelen zich één op muziekfestival na tien jaar gemeente Westland

WESTLAND - Feest in het Westland. De gemeente bestaat tien jaar en dat is reden voor een groot festival in Honselersdijk. Met optredens van Frans Duijts, Djumbo, BLØF, Xander de Buisonjé en de eigen Kromme Jongens wordt de eenheid van het Westland gevierd op het festival Westlandse Cross.
Tien jaar geleden is het inmiddels dat de gemeenten De Lier, 's-Gravenzande, Wateringen, Monster en Naaldwijk fuseerden tot wat nu de gemeente Westland heet. Voor de bezoekers van Westlandse Cross is het de gewoonste zaak van de wereld.
'Ik voel me al 36 jaar Westlander, met of zonder de gemeente Westland', zegt een bezoeker met een biertje in zijn hand. Een echtpaar dat tegen een hek geleund naar de muziek zit te luisteren, maakt de fusie weinig uit. 'We kunnen nog steeds naar hetzelfde loket voor burgerzaken, dus er niet veel veranderd.'
Dat Westlanders zich één voelen, blijkt wel uit het optreden van de Kromme Jongens. De Westlandse band, met nummers als 'k Wil weer naar het Westland gaan, Oh oh Westland en Bloemkool, was voor de meeste bezoekers het hoogtepunt van het festivalweekend.