Topreporter voor een dag op de Kinderboekenparade

DEN HAAG - Je favoriete boekenschrijvers ontmoeten en interviewen voor TV, voor twee kinderen kwam deze wens uit. Karlijn en Stibbe waren voor een dag topreporters op de Kinderboekenparade, een festival van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.
Bekende kinderboekenschrijvers zoals Jacques Vriens, Jet Boeke en Paul van Loon zijn aanwezig op het festival om boeken te signeren. Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops en zelfs een klein boekje maken.
Karlijn en Stibbe moeten lang wachten tot Paul van Loon tijd heeft om vragen te beantwoorden. Stibbe wil graag weten waarom Paul van Loon een zonnebril draagt en Karlijn vraagt zich af om hij naar voetbal kijkt. De kinderen vinden het geweldig om topreporter te zijn. ‘Ik vind het heel erg leuk en wil het graag vaker doen’, zegt Karlijn. Stibbe zegt dat hij weinig nieuwe dingen heeft geleerd, maar dat hij wel een geweldige dag heeft gehad.

De prijs van de Nederlandse Kinderjury

Ook is er tijdens de Kinderboekenparade bekend gemaakt wie de  jaarlijkse prijs van de Nederlandse Kinderjury krijgt.  Het boek “Elvis Watt, miljonair” van Manon Sikkel wint in de categorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar is “100% Coco: dagboek van een modeblogger” van Niki Smit als winnaar verkozen.