Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim: 'Uitspraak Khoulani onwenselijk'

DEN HAAG - De steunbetuiging van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani aan terreurorganisatie ISIS is onwenselijk. Dat zegt een woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs).
Khoulani zit in het bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO). De stichting wil in Amsterdam een nieuwe islamitische scholengemeenschap beginnen. 'Het is onwenselijke dat iemand uit het bestuur dit soort uitspraken doet. Het bestuur is verantwoordelijk voor het aannemen van het personeel', aldus de woordvoerder van de Amsterdamse wethouder.
De gemeente Amsterdam weigerde vorig jaar de SIO de huisvestigingsvergunningen af te geven. SIO wil de school voor mavo, havo en vwo vestigen op de voormalige plek van het Islamitisch College Amsterdam (ICA). Het onderwijs van ICA was onder de maat, waardoor de school op last van het ministerie van Onderwijs in 2011 dicht moest. De gemeente verwachtte toen al dat SIO tegen dezelfde problemen aan zou gaan lopen.

Khoulani op Facebook: 'Leve ISIS'

Khoulani liet vorige week op zijn Facebookpagina weten dat hij begrip heeft voor de acties van de terreurorganisatie ISIS in Irak. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de uitspraken van het gemeenteraadslid van de Partij van de Eenheid strafbaar zijn. Khoulani vindt het onderzoek belachelijk.