Haagse verkeerswethouder Smit gewond bij fietstochtje

DEN HAAG - De Haagse verkeerswethouder Peter Smit is zondag gewond geraakt toen hij met de fiets ten val kwam.
De wethouder maakte een tochtje in de buurt van Hilversum en kwam na ‘een eigen stuurfout’ bij een val ongelukkig terecht. Hij brak daarbij enkele ribben en zijn sleutelbeen. Ook heeft hij een hersenschudding. Hij ligt nog in het ziekenhuis. De wethouder zelf spreekt van een ‘tijdelijk ongemak’.
Volgens zijn woordvoerder hoopt Smit (VVD) donderdagavond wel aanwezig te zijn bij het afscheid van de huidige wethouders in Den Haag.

Eerst jarenlang raadslid

Smit was van 1998 tot 2003 gemeenteraadslid in Den Haag. In 2004 werd hij wethouder financiën van de toen nieuwe gemeente Westland. Daar bleef hij tot april 2006. Ruim een jaar later werd hij wethouder van onder meer verkeer in Den Haag.
In maart van dit jaar werd bekend dat Smit geen nieuwe termijn ambieerde als bestuurder. Hij wierp zich in de strijd om het landelijk voorzitterschap van zijn partij met als doel een ‘betere band tussen de landelijke top en de lokale afdelingen’. Smit pleitte ervoor om alle leden van de VVD de voorzitter te laten kiezen, in plaats van die beslissing over te laten aan het congres. Toen de ledenvergadering anderhalve week geleden besloot die procedure toch niet aan te passen, trok hij zich terug.