Instellingen

Politie zoekt foto's van vóór brand ligbedden Scheveningen

DEN HAAG - Mensen die op vrijdag 6 juni foto's hebben gemaakt op het Scheveningse strand, hebben zonder het te weten misschien interessante informatie vastgelegd. Die middag werd er brand gesticht in een stapel ligbedden. De foto's kunnen de politie helpen bij de zoektocht naar de dader of daders.
Aan het eind van de middag brak er brand uit bij de strandbedden van strandtent Zeezicht, vlak naast de pier. Ook een plastic springkussen vatte vlam. Een enorme rookwolk was vanuit de wijde omgeving te zien. De schade loopt op tot 60.000 euro. De politie gaat uit van brandstichting. Mogelijk zijn er twee kinderen voor verantwoordelijk, maar de politie houdt ook andere opties open. Er is nog niemand aangehouden.

Getuigenoproep in Team West

In het opsporingsprogramma Team West doet de politie dinsdagavond de oproep om gemaakte foto’s nog eens goed te bekijken en die met de recherche te delen. Mogelijk zijn er verdachte personen te zien op de achtergrond van een vrolijke selfie of een foto van spelende kinderen.
Daarnaast is de politie nog steeds op zoek naar strandbezoekers die hebben gezien hoe de brand is ontstaan. Mensen met informatie kunnen bellen met 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.