ADO Den Haag: Geen inhoudelijke reactie op Chinese overname

Kyocera Stadion
Kyocera Stadion
DEN HAAG - ADO Den Haag wil dinsdagmiddag nog niet inhoudelijk reageren op het nieuws dat de club in Chinese handen komt.
De club heeft in korte persverklaring laten weten 'kennis te hebben genomen van het voornemen van haar groot aandeelhouder Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) om de door haar gehouden aandelen aan een buitenlandse partij te verkopen', maar ADO zegt te wachten met een verklaring totdat de club beschikt over nadere informatie over de overname. SSO wordt bestuurd door Mark van der Kallen en Paul Beijersbergen. 
Wel wil de club in dit stadium kwijt dat 'ADO Den Haag altijd de wens heeft van een verbreding van het aandeelhouderschap en een regionale verankering centraal gestaan. Daarnaast is organisatorische stabiliteit en lange termijn continuïteit ten aanzien van de financiën essentieel.'
Omroep West heeft ADO-directeur Piet Jansen gevraagd om zijn reactie op het nieuws, maar Jansen verwijst naar de persverklaring en laat het daarbij. Wat de overname voor zijn eigen positie betekent, wordt daarmee nog niet duidelijk.
Dinsdag werd bekend dat eigenaar Mark van der Kallen al zijn aandelen heeft verkocht aan het Chinese sportmarketingbedrijf United Vansen.