Visclub Pierewaaiers doet aangifte tegen 'pierredder' Frans Bakker

Visplek Zeehengelclub De Pierewaaiers op de Pier in Scheveningen
Visplek Zeehengelclub De Pierewaaiers op de Pier in Scheveningen
DEN HAAG - Zeehengelclub De Pierewaaiers heeft de 20.000 euro die de club vorig jaar heeft gedoneerd aan de reddingsactie voor de failliette Scheveningse Pier nog steeds niet terug. Ze hebben aangifte gedaan tegen Frans Bakker, die initiatiefnemer van de actie.
Leen Harpe: ‘We zijn er met open ogen in getrapt. Die 20.000 euro zijn we denk ik kwijt, want van een kale kip kun je niet plukken. Dit is echt dramatisch voor de vereniging.’
De Pier was jarenlang de thuisbasis van De Pierewaaiers. Vorig jaar stortte de vereniging 20.000 euro om de pier te redden, maar dat geld is niet gebruikt en dat hebben ze ook niet terug gehad.
'We horen maar niks en daar worden we helemaal gek van. Sinds de aangifte, hebben we ook niets meer gehoord van de politie. Al die onduidelijkheid... We kunnen er helemaal niets mee', aldus Harpe.
Verduistering
‘Die Frans, dat is gewoon een oplichter. Voorheen hadden we iedere dag even contact en zei hij dat alles goed kwam. Sinds we aangifte hebben gedaan, hebben we niks meer van hem gehoord’, aldus de voorzitter van de Pierewaaiers.
Eerder deed Richard de Mos ook al aangifte tegen Frans Bakker, toen bleek dat ‘de redder van de pier’ geld had weggesluisd naar zijn eigen rekening.