Maurice Steijn liet aanbod FC Dordrecht schieten om banden met ADO

Maurice Steijn
Maurice Steijn © Richard Mulder
DEN HAAG - Maurice Steijn ging niet in op een aanbod van FC Dordrecht, vanwege de banden van die club met ADO Den Haag. 'Het hoofdstuk ADO is afgesloten, alle zakelijke banden zijn doorgesneden', zegt Steijn hierover tegen Omroep West. Ondanks de afstand, heeft hij zin in zijn nieuwe, frisse start als trainer bij VVV Venlo.
Het contract met VVV Venlo is nog niet getekend, maar wel akkoord. Maandag staat Maurice Steijn als nieuwe trainer van de Limburgse voetbalclub op het veld.

'Goed gevoel'

Steijn is erg positief over VVV Venlo en de plannen van de club, maar door de forse reisafstand zei hij niet meteen "ja" toen de club hem een aanbod deed. Pas na een aantal goede gesprekken, een vakantie, en nadat hij voor de tweede keer officieel was gevraagd, besloot hij met Venlo in zee te gaan. 'Ze wilden me kennelijk graag hebben, en dat gaf een goed gevoel', aldus Steijn.
Steijn degradeert met zijn nieuwe baan bij Venlo als trainer van de eredivisie naar de eerste divisie. 'Maar het is een mooie, ambitieuze club', reageert Steijn. 'We willen het stadion vullen met aanvallend voetbal, zoals ook bij ADO is gelukt.' De grootste uitdaging vindt hij het om alle nieuwe spelers te leren kennen en de totaal nieuwe stad.

'Ik moest elk dubbeltje omdraaien'

Het feit dat een Chinees bedrijf ADO Den Haag heeft overgenomen, noemt hij opvallend. Wat hem betreft was het al eerder gebeurd. De huidige trainer van ADO heeft nu meer budget en kan nieuwe spelers kopen. 'Ik moest drie jaar lang elk dubbeltje omdraaien bij ADO en mijn spelers verkopen', besluit Steijn.