Haagse ex-leraar vrijgesproken van ontucht met minderjarige vriendin

DEN HAAG - Sébastien van H., oud-leraar van het Segbroek College in Den Haag, is in hoger beroep vrijgesproken van ontucht met zijn inmiddels 16-jarige vriendin. Dat heeft het Haagse gerechtshof woensdag besloten.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden in hoger beroep nog een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tegen de man. Ook vond justitie dat de Hagenaar vijf jaar lang zijn vak niet mocht uitoefenen.
De 29-jarige man werd begin dit jaar veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur, omdat hij tussen 2009 en 2011 seks én een relatie had met een minderjarige leerlinge. Van H. gaf in die periode Frans op het Haagse Segbroek College.

'Vertrouwdheid'

Het hof is van oordeel dat er geen sprake is van ontuchtige handelingen, omdat de 'vertrouwdheid die was ontstaan' tussen Sébastien van H. en het meisje 'in de omstandigheden van dit geval niet in strijd is met de sociaal ethische norm'.
De oud-leraar heeft nog steeds een relatie met de tiener. Tijdens een eerdere zitting vertelde hij dat het 'echte liefde is tussen hem en haar'. Van H. werd ook verdacht van ontucht met een ander minderjarig meisje, maar daarvan werd hij eerder al door de rechtbank vrijgesproken.