Voetbal kijken tijdens Parkpop kan alsnog

DEN HAAG - De organisatie van Parkpop heeft het unieke besluit genomen om het festival tijdelijk stil te leggen tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal. Het is voor het eerst in de 34-jarige geschiedenis van Parkpop dat dit gebeurt.

Bezoekers van het gratis muziekfestival in het Zuiderpark hoeven zondag niets te missen van de prestaties van het Nederlands elftal tegen Mexico. De wedstrijd in de achtste finale van het WK voetbal is om 18.00 op schermen op het festivalterrein te zien. 

Eerder had de organisatie gemeld dat het festival gewoon door zou gaan. Om te voorkomen dat veel bezoekers voor aanvang van de wedstrijd zouden vertrekken of helemaal niet zouden komen, is nu toch besloten het programma aan te passen.

Door de pauzes op de verschillende podia in de te korten en bands dus sneller achter elkaar te laten spelen, kunnen alle artiesten gewoon optreden.

'Nederland zit in de achtste finale. De Oranjekoorts is onverwacht en het geloof dat we wereldkampioen kunnen worden neemt toe. Dan moet je de wedstrijd gewoon tonen,' liet een woordvoerder van de organisatie donderdag weten.

Tijdens Parkpop in het Haagse Zuiderpark zijn er optredens van onder meer 10cc, Epica, Kensington, Gers Pardoel en Hallo Venray.

Omroep West doet vanaf 14.00 uur live verslag op de radio. TV West begint om 15.00 uur met een live-verslag.

 

Deel dit artikel: