Instellingen

4 jaar cel geëist voor gewapende overval op vleesverwerker

Aanhouding na overval vleesverwerkingsbedrijf
Aanhouding na overval vleesverwerkingsbedrijf
'S-GRAVENZANDE - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de drie mannen die vorig jaar een gewapende overval op een vleeswerkingsbedrijf in 's-Gravenzande pleegden, 4 jaar celstraf krijgen, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Dat eiste het OM donderdag in hoger beroep.
Op 18 januari 2013 drongen de overvallers de zaak aan de Einsteinstraat binnen. Ze bedreigden twee medewerkers met een vuurwapen en bonden hen vast met tiewraps. De overvallers gingen ervandoor met twee portemonnees met in totaal 1.300 euro. Niet lang daarna werden ze in Monster opgepakt.
Volgens het OM hebben de verdachten de overval goed voorbereid. 'De omstandigheden maken de zaak ernstig, omdat sprake is van een overval op personen in een bedrijfsruimte in de nachtelijke uren. Door het vuurwapengebruik, de dreiging en het vastbinden is voor de slachtoffers een traumatische ervaring ontstaan.' Volgens justitie hebben de mannen alleen gehandeld uit financieel gewin.

Beroep

Eerder veroordeelde de rechtbank de mannen tot 3,5 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De drie gingen daartegen in beroep.