Discussie Oostvlietpolder laait weer op

REGIO - Leiden - Ondernemers in Rijnland zijn niet blij met het besluit van de gemeente Leiden om de Oostvlietpolder weer een groene bestemming te geven. Daarom tekent het bedrijfsleven een beroep aan tegen het plan.

Vorig jaar besloot Provinciale Staten na tientallen jaren discussie dat de Oostvlietpolder groen moest blijven. De gemeente Leiden heeft nu het bestemmingsplan daarop aangepast en het bedrijfsleven probeert die wijziging tegen te gaan.

De ondernemers willen zich graag huisvesten op de Oostvlietpolder, omdat het een groot gebied is dat op een gunstige plek in de regio ligt. Daarnaast was de Oostvlietpolder al jaren bestemd voor een bedrijventerrein.

Ook in Kaag en Braassem veel weerstand

De Provinciale Staten heeft vorig jaar als alternatief bedrijventerrein de Veenderpolder in Kaag en Braassem aangewezen. Volgens de ondernemers ligt dit gebied niet op een gunstige plek. En ook in Kaag en Braassem is heel veel weerstand tegen de komst van een bedrijventerrein. De ondernemers zijn bang dat ze weer jaren lang in discussie moeten voordat het bedrijventerrein er zou kunnen komen.

Deel dit artikel: