Demonstratie tegen anti-ISIS betoging

DEN HAAG - Op internet wordt opgeroepen om komende zondagmiddag te demonstreren tegen de anti-ISIS manifestatie aan de Koekamplaan in Den Haag. Op de website waar de oproep staat worden onder meer de gruweldaden van ISIS in Irak genuanceerd. De gemeente Den Haag laat in een reactie weten dat er geen tegendemonstratie is aangemeld.

De organisatie van de anti-ISIS demonstratie heeft de aankondiging van de manifestatie inmiddels aangepast. Het doel van de betoging is nu protesteren tegen wereldwijd terrorisme, zo staat te lezen de Facebook pagina. Om drie uur verzamelen de demonstranten zich op de Koekamplaan en lopen in een ‘stille tocht’ naar het Plein. Daar zullen toespraken worden gehouden.

Vorige week ontstond ophef toen een groep ISIS-sympathisanten wilde demonstreren bij de Iraakse ambassade. De Iraakse ambassadeur noemde de betoging een ‘provocatie’. Daarna werd de manifestatie afgeblazen.

In een reactie laat de website sjiieten-ontmaskerd.nl weten geen tegendemonstratie te willen organiseren, maar zich bij de bestaande manifestatie tewillen aansluiten.

 

Deel dit artikel: