Blij met een dode bever in Midden-Delfland

Deze bever zal dit jaar niet te zien zijn op de webcam van Staatsbosbeheer
Deze bever zal dit jaar niet te zien zijn op de webcam van Staatsbosbeheer
MIDDEN-DELFLAND - Na twee eeuwen van afwezigheid is de bever weer even teruggeweest in Midden-Delfland. Jammer genoeg ging dit om een dood exemplaar dat gevonden is in de berm van de snelweg A20 bij Maasland.
Toch is boswachter Gerard van Winden van Natuurmonumenten super enthousiast over de dode bever. 'Een bever in Midden-Delfland, waanzinnig. Hopelijk vinden we binnenkort nieuwe sporen!'
Begin deze week kreeg de dierenambulance het verzoek van de politie om een doodgereden dier van de snelweg ter hoogte van Maasland te halen. De medewerkers van de ambulance haalden de boswachter erbij toen ze zagen dat het om een bever ging. Het blijkt te gaan om een vrouwtje met een kapotte schedel. Vermoedelijk is ze aangereden.

Hopelijk meer bevers in Midden-Delfland

Boswachter Gerard van Winden denkt dat dit vrouwtje uit de Biesbosch of eiland Tiengemeten op verkenning is gegaan en zo in het open groene gebied van Midden-Delfland terecht is gekomen. Waarschijnlijk is de bever aangereden toen ze op zoek ging naar eten. De boswachter is positief en hoopt dat er meer bever in Midden-Delfland zitten. 'Als er één bever deze tocht weet te maken, dan zullen mogelijk ook anderen dit gebied weten te vinden.' zegt hij.