Rechter beslist: Wel of geen blote billen in Delftse Hout

DELFT - Naaktrecreatie op het strand van de Delftse Hout moet kunnen. Dat vindt de belangenorganisatie voor naaktrecreatie en naturisme in Nederland. Vrijdag dient in Den Haag het hoger beroep over naaktlopen in de Delftse Hout.

Volgens de nudisten is het totaal onduidelijk wat de regels voor naaktrecreatie nu zijn. 25 jaar geleden werd een stukje strand van het recreatiegebied in Delft aangewezen als naaktstrand. Maar vorig jaar kwam de burgemeester met een verbod.

Boete 90 euro

Volgens de gemeente zouden de naaktlopers overlast veroorzaken. Op het naaktstrand werden borden geplaatst, waar op staat: naaktstrand opgeheven. Wie toch naakt zont in de Delftse Hout, riskeert een boete van 90 euro.

43 beboete nudisten spanden een rechtszaak aan. In januari besliste de rechter dat het strand niet geschikt is voor naaktrecreatie als er 150 aangeklede badgasten zijn. Van 34 naaktlopers werd de boete om die reden kwijtgescholden.

Willekeurig

De naaktlopers vinden deze regel willekeurig en gingen in hoger beroep tegen de uitspraak. 'Een naaktstrand dat al ongeveer 25 jaar goed functioneert, kan niet van de ene op de andere dag ongeschikt worden, als er niets is veranderd. Het enige wat er is veranderd, is dat het eerder minder druk is geworden in de Delftse Hout en dat de gemeente Delft hier graag een horecavoorzieningen wil toestaan', zo is te lezen op de site van de naaktrecreanten van de Delftse Hout.

De bekende Nederlandse advocaat Gerard Spong staat de naaktrecreanten bij. Spong werd jaren geleden zelf bekeurd op een naaktstrand bij Almere. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
delftdelftse houtnaaktstrandrecreatie
Deel dit artikel: