Instellingen

Kleuters op de foto als het koninklijke echtpaar

DEN HAAG - Ieder kind droomt er misschien wel van om koning of koningin te zijn. Op basisschool Willemspark in Den Haag hebben ze die droom ook waar gemaakt. Alle kleuters mochten op de foto gekleed als de koninklijke echtpaar, precies zoals op het officiële staatsieportret. Vrijdag ging de expositie met alle foto’s open.
Het is behoorlijk uit de hand gelopen. Het project is een idee van ouders Els 't Hooft en Rob Schippers. Alle kleuters van de Haagse basisschool Willemspark zijn als koning Willem-Alexander en koningin Máxima op de foto gezet.
Het idee ontstond een paar maanden geleden op het schoolplein. Schippers heeft een lijstenmakerij en doet veel met staatsieportretten. 'We dachten: kunnen we daar niet iets leuks mee doen?' Zo gezegd, zo gedaan. 't Hooft maakte de kleding die de koning en koningin aanhadden tijdens de huldiging, in het klein na.
De ouders maakten een fotostudio in de school en de kleuters werden één voor één in kostuum gehesen. Als ware koningen en koninginnen heeft Schippers ze vervolgens geportretteerd. 'Dat was soms heel lastig, maar wel heel leuk', zegt Schippers. 'Het is leuk om de verschillen tussen kinderen te zien.'

Expositie

De 33 portretten van de kleine koningsparen zijn de komende twee weken te zien in de kelder van de school aan de Rooseboomstraat. Portretten zijn te koop en de opbrengst gaat naar nieuwbouw van de school.