Instellingen

Hoeveel geld is er nodig om een T-rex naar Leiden te halen?

t-rex op station Leiden
t-rex op station Leiden
LEIDEN - Komt het skelet van de T-rex naar Naturalis? Dat is de grote vraag die zaterdagmiddag in Leiden wordt beantwoord. Om 17.30 uur zullen burgemeester Henri Lenferink en Edwin van Huis van het Leidse museum op het Stadhuisplein de tussenstand bekendmaken van het geld dat is binnengehaald om het object naar Leiden te halen.
Dan wordt ook duidelijk hoeveel geld er nodig is om het skelet te kopen, te prepareren en tentoon te stellen. Er wordt daarnaast ook een zogenoemde Dino-app gelanceerd door Naturalis. Dit is het eerste naslagwerk over dinosauriërs op wetenschappelijke basis. Hierin zijn 160 soorten terug te vinden met tekeningen en beschrijvingen.
Medewerkers van Naturalis hebben in augustus 2013 een Tyrannosaurus rex opgegraven in de staat Montana in de Verenigde Staten. Deze enorme vleeseter is het beoogde topstuk van het nieuwe Naturalis dat in 2017 open gaat. Naturalis zou dan het enige museum buiten Noord-Amerika zijn dat deze legende in zijn collectie heeft en aan het publiek toont.

Tientje voor T-rex

Voor de aankoop en preparatie van het fossiel is een aanzienlijk bedrag nodig. Dit bedrag probeert Naturalis bijeen te brengen door middel van de acties Tientje voor T-rex en met behulp van fondsen.