Aangifte tegen Haags gemeenteraadslid Khoulani om ISIS-uitspraken

Abdoe Khoulani
Abdoe Khoulani
DEN HAAG - Op internet is een petitie gestart om aangifte te doen tegen het Haagse gemeenteraadslid Abdou Khoulani. De initiatiefnemer van de petitie heeft bij de politie een afspraak gemaakt om komende vrijdag in Den Haag zelf aangifte te doen tegen de in opspraak geraakte fractievoorzitter van de Partij van de Eenheid. Vanwege zijn veiligheid wil hij anoniem blijven.
Khoulani schreef op zijn Facebook ‘Leve ISIS’ en 'op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken'. Zijn steunbetuiging  aan de terreurgroep die dood en verderf zaait in Irak, leidde tot geschokte reacties in de gemeenteraad. Volgens Pieter Grinwis (CU/SGP) heeft Khoulani zich schuldig gemaakt aan ‘het verheerlijken van geweld’.
Het Openbaar Minsterie onderzoekt of de uitspraken van Khoulani strafbaar zijn. Het gemeenteraadslid noemt het onderzoek van het OM ‘belachelijk’. Khoulani: ‘Mijn uitspraken kun je op meerdere manieren interpreteren en je mag er van vinden wat je wilt, maar ik heb nergens opgeroepen tot geweld of geweld verheerlijkt.’
De petitie is hier te vinden.